top of page

Sådan kommer du videre

Cryptoguide.dk indholder værktøjer, der beskytter mod den vilkårlige masseovervågning, som alle bliver udsat for hele tiden. Hvis du arbejder med kontakter eller materiale, der er genstand for målrettet, individuel overvågning, har du brug for mere avancerede værktøjer og hjælp fra eksperter.

 

 

 

Her er et par tips til, hvordan du kan tilegne dig disse:

 

Søg eksperthjælp

 

Den danske internetpolitiske tænketank Bitbureauet samler en række it-eksperter, som kan hjælpe med kryptering og digital sikkerhed.

 

 

 

 

 

Tag til cryptoparty; en workshop, hvor man lærer at beskytte sit privatliv på nettet. Her kan du formentlig finde dygtige it-folk, som vil give dig en hånd eller råd til at komme videre.

 

 

 

 

 

Kontakt whistleblowerorganisationen Veron, hvis du eller en kilde har brug for rådgivning om at formidle fortrolige informationer til pressen.

 

 

 

 

 

 

Lær mere

 

Ngo’en Electronic Frontier Foundation, der arbejder for at forsvare civile rettigheder på internettet, har udviklet den omfattende, brugervenlige og gratis online-guide til selvforsvar mod overvågning Surveillance Self-Defense. Her kan du både finde guides til installering af krypteringsværktøjer, informationspakker målrettet journalister og journaliststuderende og meget mere.

 

 

 

 

 

Security in-a-box er en gratis online værktøjskasse til digital sikkerhed, som er udviklet af ngo’erne Tactical Technology Collective og Front Line Defenders. Her er der guides til udvikling af sikkerhedsstrategier og brug af en række krypterings- og anonymiseringsværktøjer.

 

 

 

 

 

De to journalister Silkie Carlo fra England og Arjen Kamphuis fra Holland udgav i 2014 håndbogen Information Security for Journalists gennem det britiske Centre for Investigative Journalism. Bogen giver en grundig indføring i nødvendig informationssikkerhed for journalister.

 

 

 

 

 

Hvis du vil følge med i, hvad der rør sig inden for overvågning og digital sikkerhed, er radioprogrammet Aflyttet på Radio24syv et must. Programmet sender en times nyheder hver søndag og tirsdag klokken 15:05-16:00 præsenteret af journalist Anders Kjærulff.

 

 

 

 

bottom of page