top of page

Efter terrorangrebet i Paris sidste måned vil den franske regering stramme reglerne for brug af internettet, blandt andet ved at blokere Tor og åbne WiFi-netværk, når landet er i undtagelsestilstand. Men får vi virkelig mere sikre samfund eller giver vi blot køb på nogle grundlæggende frihedsrettigheder? Cryptoguideforfatter Freja Wedenborg giver et bud i P1 Orientering.

Interview i P1 Orientering, 8. december 2015

Journalister skal være bedre til digital kildebeskyttelse. Nu får de en håndbog.

Omtale og interview på DR Viden, 1. november 2015

Journalister og deres fag er under pres fra det digitale felt i disse år. Spiontjenester lytter med på kommunikationen med kilder. Databetalingstjenester som Facebook og Google snupper annoncekroner, læsere og distribution af historierne. Så hvordan kan man sikre det, man ofte benævner Den 4. Statsmagt? Harddisken kigger på ny guide for journalister til kryptering af deres kommunikation, og vi kigger på alternativ finansiering af kvalitetsjournalistik via digitale platforrme og værktøjer.

Interview i Harddisken på DR P1, 30. oktober 2015

"Vi har en grundlæggende ret til at kunne kommunikere fortroligt. Det er ulovligt at masseovervåge uskyldige civile, men myndighederne gør det alligevel i stor stil. Til gengæld er det fuldstændig lovligt at beskytte sig mod det med kryptering – selvom stærke kræfter arbejder for, at kriminalisere det digitale selvforsvar," siger Freja Wedenborg i et interview i dagbladet Arbejderen.

Interview og omtale i dagbladet Arbejderen, 29. december 2015

"Ved at bruge værktøjerne i bogen Cryptoguide for journalister kan vi gøre masseovervågning så dyrt, at det ikke længere kan betale sig. Gør det." Overvågningsaktivst Peter Kofod giver Cryptoguide seks ud af seks stjerner i dagbladet Arbejderen.

Anmeldelse i dagbladet Arbejderen, 29. december 2015

Det er helt afgørende for kildebeskyttelsen, at kilderne også i en digital verden kan stole på, at kommunikationen forbliver fortrolig. Denne fortrolighed udfordres gennem den digitale masseovervågning, der sker fra myndighedernes side. Udfordringen har journalist Freja Wedenborg taget op i en ny bog, ”Cryptoguide for journalister”, der netop er udkommet på forlaget Ajour.

Omtale i Danske Mediers nyhedsbrev, 29. oktober 2015

Krypter for frihed? Freja Wedenborg står bag en ny bog, Cryptoguide for Journalister, en værktøjskasse til pressen i en meget overvåget tid - men er det staten selv, vi skal beskyttes mod?

Interview i Aflyttet med Anders Kjærulff på Radio24syv, 25. oktober 2015

Studerende på alle tre journalistuddannelser skal undervises i digitalt selvforsvar og beskyttelse af kilder. Undervisningen betyder, at den fremtidige generation af journalister bliver introduceret til cybersikkerhed, siger Freja Wedenborg.

Omtale og interview i Fagbladet Journalisten, 22. oktober 2015

Studerende og forfatter: Du ville aldrig sætte dig ned og snakke med en anonym kilde i efterretningstjenestens kantine.

Interview i Nyhedsbrev fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 22. oktober 2015

En klogt disponeret bog, som formår at hæve sig over den rene værktøjsorienterede tilgang… Forfatteren mestrer fornemt balancen mellem at formidle konkrete beskyttelsesanvisninger og tegne det generelle billede af farer og muligheder.

Kurt Westh Nielsen anmelder i Fagbladet Journalisten, 16. oktober 2015

Digitaliseringen af mange former for kommunikation giver optimale muligheder for overvågning. I Cryptoguide for journalister forklarer Freja Wedenborg problemerne og anviser praktiske metoder til digitalt selvforsvar. Bogen et godt bidrag til at styrke den undersøgende journalistik.

Fra forordet til Cryptoguide for Journalister

- Det er ikke ulovligt at kryptere informationer. Til gengæld er det ulovligt at overvåge uskyldige mennesker. Sådan lyder mantraet fra Freja Wedenborg, der på Facebook i dag har delt en guide til, hvordan almindelige danskere kan skrive sikkert til hinanden – uden at politiet og andre kan kigge med.

Interview på DR, 8. september 2015

Kort omtale af cryptokursus i Fagbladet Journalisten 24. juni 2015

Guide på journalistforbundet.dk maj 2015

Please reload

bottom of page